Speculaas

Heb je niets voor bij de koffie ? Deze speculaasjes zijn er perfect voor!

Ingrediënten voor 10 personen

  • 250 G bloem
  • 115 G bruine suiker
  • 40 G kindjessuiker
  • 75 G zachte boter
  • 50 ml volle melk
  • 2 G zout
  • 7 G kaneelpoeder
  • 2 G kruidnagelpoeder
  • beetje melk

Bereidingswijze

  1. Weeg alle ingrediënten af en doe het in een mengkom. Roer kort tot alle bestanddelen zijn vermengd.
  2. Vorm het deeg tot de gewenste vorm. Wikkel het deeg in plastiekfolie en laat het een halfuur rusten in de koelkast.
  3. Rol het deeg met een deegroller zo dun mogelijk uit. Je kan het deeg uitsnijden en plakjes/vormpjes uithalen . Leg deze daarna op het bakpapier op de bakplaat.
  4. Verwarm de oven op 170°C.
  5. Maak wat dorure met het eierdooier en wat melk en borstel het mengsel op de koekjes, zodat je een mooi laagje krijgt.
  6. Bak de koekjes gedurende 15min. op 170°C. Laat erna afkoelen
  7. Eet smakelijk !!

Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit

Uitschrijven is op elk moment mogelijk

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?