Altijd weten wat je gaat eten?
Spareribs met honingsaus
-
1,8 kg varkensribbetjes in stukken
-
4 el honing
-
2 el hoisinsaus
-
2 el rijstazijn
-
2 el rijstwijn
-
2 teentjes knoflook, fijn gehakt
-
plantaardige frituurolie
Bereidingswijze
- Spoel de ribbetjes, dep ze droog en leg ze naast elkaar in een grote kom.
- Meng de sojasausmet de honing, hoisinsaus, rijstazijn, rijstwijn en knoflook.
- Bedek de ribbetjes volledig met de marinade, dek af en laat minstens 6 uur marineren op een koele plaats.
- Verwarm de oven voor op 180°, stand boven- en onderwarmte.
- Haal de ribbetjes uit de marinade en leg ze naast elkaar op een bakplaat.
- Zet ze ongeveer 20 minuten in de oven, bestrijk af en toe met de marinade.
- Laat de ribbetjes afkoelen en frituur ze daarna 3 minuten in hete olie.
- Serveer met frietjes of vers knapperig stokbrood.
- Hoisinsaus: zoete pikante saus uit de Chinese keuken. Te verkrijgen in grootwarenhuizen (?), maar zeker in Aziatische winkels.
Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit
Uitschrijven is op elk moment mogelijk
Hier scoor je vast ook mee
Andere Solo-leden over dit recept (0)
Hoeveel sterren geef jij dit recept?