Recept 45**** (18 stemmen)

Spaghettisaus

Dit is een recept van

Anderen bekeken ook

Pasta

tijd
60 min
Ziet er lekker uit?

Bereidingswijze

  1. Snij alle groentjes in brunoise.
  2. Verhit de olie in een brede pot of pan.
  3. Bak hierin het gehakt en plet het (met een pureestamper of vork). Zorg ervoor dat het gehakt niet aanbrand.
  4. Voeg alle groentjes toe en roer goed.
  5. Kruid met peper en zout alsook met tijm en voeg er een blaadje laurier aan toe.
  6. Laat even ( 5min.) stoven.
  7. Voeg hierna de tomatenpuree toe, roer om en laat even bakken zodat de bittere smaak wat weggaat.
  8. Voor de vegetariërs onder ons kan je het gehakt vervangen door gehakte tofu en de rundsbouillon door groentebouillon. :)
  9. Doe nu de tomaten erbij alsook de ketchup en het water.
  10. Voeg er nog het bouillonblokje aan toe en roer om.
  11. Laat dit om een laag vuurtje nog een half uurtje pruttelen

Andere Solo-leden over dit recept (3)

Gepost door h54137 op 28 september 2015 om 20u30

Een saaie Vlaamse spaghettisaus, Italië is ver zoek

Gepost door talleke77 op 02 november 2016 om 20u20

Ieder heeft zijn eigen smaak he ...

Gepost door Haicote op 23 februari 2018 om 16u44

Een echte Italiaanse spaghetti saus is met gehaktballen en tomaten saus, zonder gemengde gehakt ertussen, Dus als je een Italiaanse spaghetti saus wilt vervang het dan in gehaktballen, groetjes

Hoeveel sterren geef jij dit recept?