Ingrediënten voor 4 personen
- 250 GR gehakt
- olie
- 3 uien
- 6 à 12 naaldjes rozemarijn
- 4 goed rijpe tomaten, of een blik gepelde tomaten
- eventueel champignons
- eventueel een rode paprika
- peper en zout
Bereidingswijze
- verwarm de olie in een grote pan en laat hierin de fijngehakte uien fruiten tot ze goed gekleurd zijn. Voeg er het gehakt en de rozemarijn aan toe.
- Roer stevig om en laat samen gaar worden terwijl u het vlees al plettend met een vork losroert.
- daarna voegt u eventueel de champignons toe. vervolgens de gepelde ontpitte en in stukjes verdeelde tomaten of de gepelde tomaten uit blik eveneens in stukjes verdeeld
- Laat samen stoven. Als u er een paprika aan toevoegt, snijdt u deze doormidden, de zaadjes verwijderen en ze in reepjes snijden en aan de saus toevoegen.
- Laat samen stoven en gedurende minstens een halfuur indikken
- proef en kruid met peper en zout indien nodig.
- Deze saus is uitstekend bij allerlei deegwaren
Andere Solo-leden over dit recept (0)
Hoeveel sterren geef jij dit recept?