Spaghetti met pesto en gehakt

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Scheur de oesterzwammen in reepjes en snij de tomaten in blokjes.
  2. Mix de blaadjes platte peterselie, de knoflook, de sjalot, de pijnboompitten en de geraspte parmezaan met 1 dl olijfolie tot een homogene pesto. Kruid met peper en zout.
  3. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een pan en bak de oesterzwammen 2 minuten. Haal uit de pan.
  4. Bak het gehakt +/- 15 minuten in de pan en haal uit elkaar met een vork.
  5. Kook intussen de spaghetti in lichtgezouten water. Kooktijd: zie verpakking. Giet af.
  6. Voeg de tomatenblokjes en de oesterzwammen toe aan het gehakt. Kruid met de Italiaanse kruidenmix, peper en zout. Bak 2 à 3 minuten verder.
  7. Meng de spaghetti door de pesto en verwarm al roerend.
  8. Serveer de pasta in diepe borden en bedek met de groentensaus.

Advertentie

Reacties (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?