Recept 45**** (6 stemmen)

Spaghetti met kip en roomsaus

Dit is een recept van

tijd
45 min
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Snij de kipfilets in blokjes.
  2. Pel de ui en snipper fijn.
  3. Snij de paprika in vieren en verwijder zaad en zaadlijsten, snij vervolgens in blokjes.
  4. Pel de knoflook en plet fijn, of pers uit met een knijper.
  5. Borstel de champignons schoon en snij vervolgens in plakjes.
  6. Verhit wat olijfolie en 1 eetlepel solo in een wok en bak de ui en paprika gaar (+/-10 minuten), voeg er de kippenblokjes bij en bak deze in 10 à 15 minuten mooi bruin en gaar.
  7. Voeg nu de champignons en de look toe en bak deze 5 minuten mee, afkruiden met pezo.
  8. Voeg nu de room toe en het verkruimelde bouillonblokje, roer alles goed om en laat indikken tot sausdikte, afkruiden met pezo.
  9. Strooi er naar eigen smaak gehakte peterselie over.
  10. Kook de pasta beetgaar in ruim gezouten kokend water.
  11. Dresseer de pasta in diepe warma pastaborden en schep er de kippenblokjs met saus over.

Andere Solo-leden over dit recept (3)

Gepost door Victor S. op 14 september 2011 om 16u58

Lintpasta van griesmeel is misschien beter dan gewone spaghetti, kan ook beter de saus vasthouden. Alvast smakelijk!

Gepost door Monique_14 op 15 april 2013 om 16u57

Een courgette in staafjes gesneden er nog bij, dat maakt het gerecht nog voller en ......gezonder! het is inderdaad een lekker receptje.

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?