Ingrediënten voor 4 personen
- 2 rode paprika in dunne reepjes
- 1 gele paprika in dunne reepjes
- 1 dikke ui in kwarten en dan in reepjes
- 2 teen knoflook gesnipperd
- 5 takjes verse basilicum grof gesneden
- 3 kipfilet in blokjes
- 450 gr spaghetti
- 1 blik gepelde tomaten
- 1/2 tl of minder cayenne peper
- parmezaan geraspt ter garnering
- zout uit de molen naar smaak
- 3 stengels bleekselderij heel fijn gesneden
- 1 el olie ( olijf)
Bereidingswijze
- Toen ik dit recept in de krant las was is meteen in de mood om het te maken als de kinderen en kleinkinderen kwamen eten.
- En het viel heerlijk in de smaak en de kaas, die ik vergeten was heeft niemand gemist....
- Doen we dat een andere keer wel.
- Verwarm de olijfolie in een wok of hapjespan en bak de ui en de knoflook even aan. Voeg dan de kipblokjes toe en bak die ook even mee.
- Dan mogen de paprika en de bleekselderij erbij en laat dit even bakken. Voeg de grof gesneden basilicum , de cayennepeper en zout toe .
- Dan mogen de tomaten uit het blikje met het sap erbij ( snij even wat kleiner de tomaten bedoel ik ) en laat dit geheel een 15 minuten op laag vuur stoven.
- Kook ondertussen de pasta volgens de bereidingswijze op de verpakking. Giet deze af en verdeel deze over 4 voorverwarmde kommen of borden.
- Leg er een flinke schep van de saus op en bestrooi met wat Parmezaanse kaas.
- Lekker en snel klaar .
Andere Solo-leden over dit recept (0)
Hoeveel sterren geef jij dit recept?