Ingrediënten voor 4 personen
- 350 gr winterpeen geraspt
- 2 dikke uien gesnipperd
- 2 teen knoflook gesnipperd
- 1 blik gepelde tomaten in stukjes
- 100-150 ml heet water met 1/2 bouillonblokje ( kip/ groente) in opgelost
- 250 gr champignons in plakjes
- 350 gr pasta naar keuze
- 1 blikje tomatenpuree 70 gr
- 2 volle tl Italiaanse kruiden
- peper en zout naar smaak
- 450 gr kabeljauw( tilapia, pangasius, victoriabaars) in blokjes
- 3 el olijfolie
- 1 handje gesnipperde bladpeterselie
Bereidingswijze
- Verwarm de 3 el olijfolie in een wok of hapjespan. Fruit de ui en knoflook in enkele minuten goudgeel.
- Voeg de geraspte wortel en de champignons toe en fruit 5 minuten . Roer de inhoud van de tomatenpuree erdoor en fruit 1 minuutje mee.
- Dan mag de gehele inhoud van het blikje tomatenblokjes erbij en het water, waarin de bouillonblok is opgelost.Breng de saus aan de kook.
- Voeg de visblokje voorzichtig toe en schep het geheel even om. Laat dit geheel 10 minuten zachtjes pruttelen.
- Proef en breng de saus pittig op smaak met peper, zout en de Italiaanse kruiden
- Inmiddels is de pasta gekookt volgens de beschrijving op de verpakking en uitgelekt in een vergiet .
- Werk de pasta met de gesnipperde peterselie door de saus en serveer het gerecht in diepe borden.
- Lekker met knapperige ijsbergsla.
Andere Solo-leden over dit recept (1)
Gepost door Love to Cook op 08 december 2017 om 20u41
Lekker en slank. Ik maakte voor 4 personen. Een portie verdwijnt in de diepvries voor een "" makkelijke maandag".
Hoeveel sterren geef jij dit recept?