Recept 05 (0 stemmen)
Spaghetti met Italiaanse gehaktballetjes

tijd
30 min
Anderen bekeken ook
Bereidingswijze
- Pureer de zongedroogde tomaten met de knoflook en de basilicum met de staafmixer (of hak alles met de hand zo fijn mogelijk).
- Kneed de tomaten-basilicumpuree door het gehakt. Voeg zout en peper naar smaak toe.
- Rol van het gehakt 20 balletjes. Verstop in elk gehaktballetje een bolletje mozzarella.
- Kook de spaghetti in ruim water met zout volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Verhit in een koekenpan de olijfolie. Bak de gehaktballetjes in 10 min. bruin en gaar. Schenk de pastasaus bij de gehaktballetjes en verwarm nog 3-4 min., zonder te koken.
- Giet de spaghetti af en verdeel over 4 borden. Schep er de gehaktballetjes met de tomatensaus over.
- Bestrooi de borden eventueel met een beetje extra basilicum. Lekker met rucolasalade met geroosterde pijnboompitten en flinters parmezaanse kaas.
- Tip: Gehakt rol je makkelijk tot mooie balletjes met vochtige handen.
- Bron Vriendin.nl
Ingrediëntenvoor 4 personen
- 3 zongedroogde tomaatjes uit pot op olie Voeg toe aan je boodschappenlijst
- 2 teen knoflook Voeg toe aan je boodschappenlijst
- 2 el basilicum blaadjes Voeg toe aan je boodschappenlijst
- 500 gr rundergehakt Voeg toe aan je boodschappenlijst
- 1 zak mini mozzarella bolletjes Voeg toe aan je boodschappenlijst
- 300 gr spaghetti Voeg toe aan je boodschappenlijst
- 2 el olijfolie Voeg toe aan je boodschappenlijst
- 500 ml pastasaus naar keuze Voeg toe aan je boodschappenlijst
Hoeveel sterren geef jij dit recept?