Spaghetti met curry en gerookte zalm
Maak deze lekkere spaghetti met curry als je zin hebt in een smeuïge pasta. Een topgerecht waar iedereen twee keer van opschept.
40 min
Ingrediënten voor 4 personen
- 500 g spaghetti
- 1 sjalot
- een klontje Solo
- 1 el zacht currypoeder
- 1 dl kippenbouillon
- 1 dl kookroom
- 200 g gerookte zalm
- olijfolie
- peper
- zeezout
Bereidingswijze
- Laat de gehakte sjalot gedurende 3 minuten zacht aanfruiten in een beetje Solo.
- Strooi het currypoeder uit over de sjalot. Laat 30 seconden verder bakken. Giet dan de bouillon en de kookroom in de pot. Laat 10 minuten inkoken zonder deksel tot een mooi gebonden sausje is ontstaan.
- Kook ondertussen de spaghetti in gezouten water waar een scheutje olijfolie werd aan toegevoegd. Zet geen deksel op de pot. Kook de pasta zo lang als op het pakje staat aangegeven.
- Snijd de gerookte zalm in fijne reepjes.
- Giet de spaghetti af. Doe de pasta bij de currysaus. Meng. Voeg dan de gerookte zalmreepjes toe en server onmiddellijk.
Tip
Wil je voor je spaghetti met curry liever geen slappe en papperige pasta? Doe de pasta dan pas in de pot wanneer het water kookt.
Andere Solo-leden over dit recept (17)
Gepost door Jillette op 14 augustus 2014 om 15u35
Dit was een super lekker gerechtje, maar ik heb wel de hoeveelheden voor de saus verdubbeld (wij eten nogal graag saus) en ook het ik er garnaaltjes aan toegevoegd. Mmm...
Laad meer reacties
Hoeveel sterren geef jij dit recept?