Spaghetti met citroen, makreel en kerstomaatjes

Een supereenvoudig recept dat klaar is in een handomdraai, maar toch vol smaak dankzij de makreel, peterselie, citroenschillen en kerstomaatjes, die perfect aansluiten bij de vis.

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C en breng een grote kookpot water aan de kook.
  2. Vet een ovenschaal in en leg de makreelfilets erin (met het vel naar onder, zodat ze niet aanbakken) samen met de kerstomaatjes. Leg enkele nootjes Solo Bakken en Braden op de vis. Breng op smaak met peper en zout en bak ongeveer 15 minuten in de oven, al naargelang de dikte van de filets.
  3. Voeg zout toe aan het water zodra het begint te koken en stop de spaghetti erin. Volg de kooktijd op de verpakking.
  4. Smelt 150 g Solo Bakken en Braden in een grote, diepe pan op een middelmatig vuur. Voeg de gesnipperde sjalotten toe, strooi er een royale portie peper over en bak 3 à 4 minuten.
  5. Snipper de look en de peterselie en schil de citroenen. Hou een klein stukje van de peterselie en de schil over om de borden te dresseren en gooi de rest in de pan. Bak verder op middelmatig vuur.
  6. Wanneer de spaghetti klaar is meng je ze met de saus en 2 soeplepels kookwater. Bak nog enkele minuten verder.
  7. Dien de spaghetti op met één makreelfilet per persoon, enkele kerstomaatjes en wat versgeraspte Parmesaanse kaas. Werk de dressage af met de rest van de peterselie en de citroenschil.

Tip

Gebruik voor een perfecte bereiding 1 l water en 10 g zout per 100 g pasta.

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?