Recept 55***** (2 stemmen)

Spaghetti met balletjes

Dit is een recept van

Anderen bekeken ook

Pasta's

tijd
30 min
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Rol de 1.5kg gehakt tot kleine gehaktballetjes en bak deze tot ze mooi bruin en krokant zijn.
  2. Smelt boter in een grote pot en maak met de bloem een roux. Als de roux klaar is voeg je beetje bij beetje de melk toe tot het mengsel iederee keer weer dik wordt.
  3. Als je genoeg saus hebt, voeg je de tomatenpuree erbij en de suikerklontjes. Het laatste wat je moet doen is kruiden. De kruidenmengeling is zeer belangrijk, wij gebruiken al jaren de spaghettikruiden van bij Makro, want als je andere kruiden grbuikt mislukt de spaghetti helemaal, en je voegt dan ook nog genoeg zout en peper toe.
  4. En helemaal op het laatste voeg je balletjes bij de saus. Dan nog spaghetti koken en opdienen in een diep spaghettibord.

Andere Solo-leden over dit recept (1)

Gepost door nelemaene op 13 november 2012 om 03u09

Mijn kids zijn al jaren verzot om mijn spaghettisaus ( ik heb een opleiding Italiaans koken gevolg , opleiding die bedoeld is als bijscholing voor koks ) maar ik had plots een nostalgische bui....naar de spaghetti met balletjes die we kregen als kind op kamp..... en dit basisreceptje is prima ! Ik heb aan de saus wat zitten veranderen ( ik kook op gevoel, behalve voor bakken - waar je echt moet afwegen durf ik er wel eens een eigen twist aan geven ;-) )

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie