Ingrediënten voor 2 personen
- 400 gr spaghetti
- 150 gr gerookt spek
- 1 teentje knoflook
- 3 eieren
- 100 gr gemalen kaas
- (kruiden) boter of olie
- peper en zout
- eventueel wat basilicum en oregano
- eventueel champions
Bereidingswijze
- - Klop de eieren los, samen met de helft van de gemalen kaas.
- - Pel het teentje look en plet het met de zijkant van een mes.
- - Bak het spek of de Pancetta samen met het geplette teentje look in wat boter of olie.
- - Zet een grote pot licht gezouten water op het vuur en voeg de spaghetti toe wanneer het water kookt.
- - Kook de spaghetti Al Dente (beetgaar).
- - Wanneer de spaghetti kookt, giet je deze af, maar bewaar je het kookwater.
- - Meng de spekjes (zonder het geplette lookteentje) en het eimengsel onder de spaghetti en kruid met peper en zout (en ev de basilicum, oregano en gebakken champions).
- - Voeg, indien nodig, nog enkele eetlepels van het overgebleven kookwater toe.
- - Dien onmiddellijk op met de resterende kaas.
- Smakelijk! :)
- Het spek of de Pancetta kan ook vervangen worden door ham.
Andere Solo-leden over dit recept (1)
Gepost door Love to Cook op 15 september 2015 om 17u48
Hallo Natje_9999, toevallig zag ik dit recept van jou ook in je kookschrift op Smulweb staan. Is goed verzameld daar. Ik neem het mee om ook eens te proberen. Ik zal er voor de vitamientjes wel een salade bij serveren. Groetjes Love to Cook
Hoeveel sterren geef jij dit recept?