Spaghetti Bolognese met gegrilde groenten

1 (1)
45 min
Lage moeilijkheid

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Snijd de courgette in lange dunne plakken met een mes of mandoline. Snijd de paprika in vieren en verwijder de zaadlijsten. Besprenkel de courgette en paprika met olijfolie. Pel de knoflook. Snijd de tomaten uit blik in kleine stukjes en bewaar het vocht.
  2. Verwarm een klein scheutje olijfolie in een pan en pers de knoflook erboven uit. Bak de knoflook kort op middelhoog vuur. Bak de spekreepjes zachtjes mee tot ze licht krokant zijn. Voeg het gehakt toe en bak het los. Roer het bouillonketeltje, de tomaten en het tomatenvocht, de tomatenpuree en 400 ml water erdoor. Breng aan de kook en maak op smaak met de oregano, zout en peper. Laat de saus minimaal 20 minuten zachtjes koken. Roer de saus af en toe door.
  3. Kook aan het einde van de bereidingstijd de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  4. Verwarm ondertussen een grillpan en gril de courgette en paprika enkele minuten zodat er mooie grillstrepen ontstaan.
  5. Verdeel de spaghetti over de borden, verdeel daarover de gegrilde groenten en schep de Bolognese saus erover.

Tip

Serveer de spaghetti met komkommer-amandelsalade: Schil een komkommer en schaaf in plakjes. Maak een eenvoudige vinaigrette van 3 eetlepels olijfolie en 1 eetlepel azijn, zout en peper en voeg deze toe aan de komkommer. Verwarm een beetje olie in een pan en rooster hierin 50 g witte amandelen goudbruin. Schep vlak voor het serveren de amandelen door de komkommersalade.

Geef de Bolognesesaus een nog diepere smaak door met het bouillonketeltje 1 eetlepel oude balsamico-azijn of een half glaasje rode wijn toe te voegen. Gebruik voor een snelle Bolognese saus Bertolli Zongedroogde Tomaat & Oregano met een bouillonketeltje en 150 ml water.

Advertentie

Reacties (1)

Gepost door oceaan op 15 oktober 2017 om 18u39

opnieuw dezelfde aanmerking. 1 blik gepelde tomaten ? Welk formaat ?

Gepost door Solo op 20 oktober 2017 om 17u07

Dag Oceaan, een blik van 800 gram is perfect. Groetjes, het Solo-team.

Hoeveel sterren geef jij dit recept?