Spagetti met saffraanmosselen

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Benodigdheden : voor 4 personen :
  2. 1/4 theelepel saffraandraadjes , 175 ml water , 900 gr mosselen schoongeboend en baard verwijderd , 125 ml witte wijn , 1 eetlepel zonnebloem of maïskiem olie , 1 gesnipperde ui , 1 eetlepels bloem , 150 ml Noilly Prat of andere extra droge vermout , 350 gr spaghetti , 2 eetlepels geknipte verse dille , peper en zout .
  3. Bereiding:
  4. Verpulver voorzichtig de saffraandraadjes en week ze in een kom met het water.
  5. Verwijde mosselen die niet sluiten als u er op tikt en doe de rest in een grote pan .
  6. Schenk de wijn er bij en breng die aan de kook . Kook de mosselen met het deksel op de pan 5 minuten op en hoog vuur , tot de mosselen openstaan ; schud de pan af en toe . Schep de mosselen met een schuimspaan uit de pan en verwijder gesloten exemplaren . Zeef het kookvocht door en zeef met neteldoek en bewaar het .
  7. Haal mosselen uit de schelp als ze voldoende zijn afgekoeld . Verhit de olie in een koekenpan met dikke bodem . Bak de ui op laag vuur in 5 minuten zacht . Roer de bloem erdoor en verhit het geheel al roerend 1 minuut . Neem de pan van het vuur en klop de vermout en het weekvocht er door . Zet de saus op laag vuur en kook hem 2 minuten tot hij dikker is . Kook de pasta beetgaar in ruim kokend water met wat zout . Doe intussen 4 eetlepels van het bewaarde kookvocht in een pan en roer de saffraansaus erdoor . Voeg de mosselen , dille en peper en zout toe . Warm de saus op laag vuur door . Giet de pasta af , doe hem in een schaal en meng de saus erdoor . Serveer meteen .

Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit

Uitschrijven is op elk moment mogelijk

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?