Recept 05 (0 stemmen)

Spagetti carbonari

Dit is een recept van

tijd
15 min
Ziet er lekker uit?
  • Altijd toegang tot je favoriete recepten
  • Maak zelf handige recept-collecties
  • Extra inspiratie via je persoonlijke magazine

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. 8 plak(ken) Ontbijtspek, gegrild
  2. 1 klein(e) Lente-ui, gesnipperd
  3. 1 teentje(s) Knoflook, geperst
  4. 200 g Roomkaas light, type Philadelphia
  5. 1 middelgroot/middelgrote Ei, geklopt
  6. 125 ml Melk, mager
  7. 20 g Parmezaan, geraspt
  8. 2 eetlepel(s) Peterselie, gehakt
  9. 240 g Pasta (ongevuld), ongekookt, (spaghetti)
  10. 1 koffielepel(s) Olijfolie
  11. Breng een grote pan gezouten water aan de kook. Voeg de spaghetti toe en kook volgens de instructies gaar.
  12. Verhit ondertussen een pan met antiaanbaklaag op gemiddeld vuur. Voeg de ontbijtspek, het lente-uitje en de geperste knoflook toe. Bak gedurende 5 minuten tot de spekjes en uitjes zacht zijn.
  13. Voeg het geklopte ei bij de roomkaas en meng. Voeg de spekjes en de lente-ui toe; roer de ingrediënten goed door elkaar. Voeg de melk, de helft van de parmezaan en de peterselie toe. Breng op smaak met zout en verse peper.
  14. Giet de pasta af en doe daarna weer terug in de pan. Roer het eimengsel door de pasta en zet het vervolgens weer op laag vuur. Verwarm al roerend nog 2 tot 3 minuten totdat het geheel ingekookt is.
  15. Strooi de resterende parmezaan over de spaghetti en serveer.

Ingrediëntenvoor 4 personen

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?