Bereidingswijze

  1. • Verwarm een antiaanbakpan van 25 cm doorsnede op hoog vuur. Voeg de olijfolie toe en verhit hem. Draai het vuur laag, voeg de aardappelen en de ui toe en bak ze 15-20 min. tot de aardappelen gaar zijn.
  2. • Klop de eieren los in een kom en voeg zout en peper toe. Giet aardappelen en ui in een vergiet en bewaar de olie. Roer de aardappelen en ui door het eimengsel en laat 10 min. staan.
  3. • Verwijder de korstjes die eventueel in je pan zijn blijven hangen. Verwarm de pan opnieuw op een matig vuur met 4 eetlepels van de achtergehouden olie. Voeg het eimengsel toe en strijk de bovenkant glad en druk aan. Bak de tortilla 5 min. tot de onderkant gestold is, schud de pan nu en dan. Maak met een houten spatel de zijkant los, leg een bord op de pan en draai voorzichtig om.
  4. • Voeg nog 1 eetlepel van de olie toe en laat dan de tortilla weer in de pan glijden. Bak de tortilla nog eens 5 minuten, laat ’m op een bord glijden, 5 minuten afkoelen en serveer de tortilla in punten gesneden.
  5. Tip: een tortilla omdraaien is niet evident - ik spreek uit ervaring. Indien je het niet aandurft (fancy etentje gepland) zet je de tortilla op 10 cm afstand onder een matig hete grill tot het vloeibare eimengsel aan de bovenkant is gestold. Let wel: je krijgt dan geen karakteristieke afgeronde rand. Oefenen dus, chicas!

Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit

Uitschrijven is op elk moment mogelijk

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?