Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Shil de aardappelen en snij ze in schijfjes van +-5mm( niet te dik en niet te fijn). Als er grotere aardappelen bijzijn, zorg dan dat de schijfjes gehalveerd worden(halve schijfjes dan).
  2. spoel ze goed af, zodat ze geen zetmeel meer bevatten.
  3. Hak de ui of sjalot fijn en hou ze even apart in een kommetje.
  4. Zet ondertussen een grote diepe pan met olijfolie op het vuur ( om de aardappelen en de ui of sjalot te frituren).
  5. Terwijl uw olie heet wordt, droogt u de aardappelschijfjes met een propere handdoek, en voeg er wat zout bij. Eens de olie op temperatuur is, doet u de aardappelschijfjes en ui of sjalot toe en roer af en toe om zodat de onderste aardappelen niet te bruin worden.(met grote hoeveelheden aardappelschijfjes, doet u er beter aan om het in verschillende etapes te doen.)
  6. Eens uw schijfjes een heel licht gouden kleur hebben ( gaar van binnen) haalt u het met een schep uit en zet deze in een vergiet om de overtollige olie te laten druipen in een bv slakom.(de overtollige olie, gaan we later nog nodig hebben om de tortilla te bakken)
  7. eens alle schijfjes gebakken zijn met de ui en sjalot, laat u dit alles een half uurtje rusten.Neem dan een pan (grootte naar keuze, deze bepaalt de diameter van uw tortilla en het aantal eieren, ik neem persoonlijk de 2de kleinste) en doe daar een klein beetje olie in dat in uw sakom zit en zet op een hard vuur.Klop ondertussen de 3 eieren en voeg daar zout bij, eens opgeklopt, voegen we daar een deel van onze aardappelschijfjes met ui of sjalot bij en mengen we deze goed zodat alles goed onder de ei zit.Verminder uw vuur (om te bekomen dat de tortilla aanbrand) en voeg de volledige mengsel toe.
  8. Na +-5 à 7min, moet u de tortilla omdraaien, daarvoor gebruiken we een bord die net iets groter is dan de pan, zet die bovenop de pan en draai uw pan vliegensvlug in één handomdraai om, neem dan een tweede bord en doe hetzelfde, plaats dan de pan deze maal op het bord om verder te kunnen gaan met het bakken van de tortilla.Eens klaar, leg die dan op een bord en klaar is kees.Herhaal dit alles indien nodig (als u nog schijfjes over hebt) om de rest van de tortillas te maken.Let wel, hoe meer ui of sjalot u gebruikt, hoe sappiger de tortilla zal zijn, hoe minder des te droger. Daarom heb ik geen aantal gezet bij de ui/sjalot, dat is dan ieder naar zijn eigen zin.
  9. Ik doe daar persoonlijk genoeg bij, om een redelijk sappige tortilla te verkrijgen.Hoe meer aardappel of minder u schilt en in schijfjes snijdt, hoe minder of meer tortillas u kan maken.

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?