Recept 55***** (1 stem)

spaanse saus

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Bereidingswijze voor Spaanse-saus
  2. Snijd het roodspek heel fijn.
  3. Hak de ui en wortel fijn.
  4. Hak de selderij grof.
  5. Bak in een koekenpan op matig vuur het rookspek uit in de boter.
  6. Voeg de ui, wortel, selderij, tijm en laurierblad toe.
  7. Bak het mengsel op laag vuur goudbruin.
  8. Schep voorzichtig de helft van het bakver uit de pan.
  9. Schenk de witte wijn erbij en roer het aanzetsel los.
  10. Laat het vocht verdampen.
  11. Voeg al roerende de bloem toe tot er een glad mengsel ontstaat en blijf roeren tot het lichtbruin kleurt (bruine roux).
  12. Schenk er langzaam, al roerende de bouillon erbij.
  13. Laat de saus onder af en toe roeren in een niet geheel gesloten pan op een laag vuur inkoken tot 2/3 deel overblijft.
  14. Meng de tomatenpuree door de saus.
  15. Zef de saus en verwarm hem opnieuw.
  16. Breng de saus op smaak met zout en peper

Andere Solo-leden over dit recept (1)

Gepost door Monique_14 op 27 oktober 2012 om 18u43

Bij welk vlees kan deze saus gegeten worden?

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie