Recept 45**** (1 stem)

Spaanse omelet

Dit is een recept van

tijd
20 min
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Schil de aardappelen, kook ze in hun geheel bijna gaar in gezouten water.
  2. Giet de aardappelen af, laat even uitdampen op het gedoofde vuur, laat afkoelen, snij ze daarna in blokjes.
  3. Pel de ui en snij in dunne ringen.
  4. Verwijder de zaadlijsten van halve paprika's en snij vervolgens in halve ringen.
  5. Verhit 2el olijfolie in een antikleefpan en fruit de ui en paprika zacht onder af en toe roeren, +/- 7 min.
  6. Doe er nog 2 à 3 el olijfolie bij, zet het vuur lager en voeg de aardappelblokjes en chorizo toe, bak nog 3 à 4 min.
  7. Klop ondertussen de eieren los, afkruiden met pezo.
  8. Doe het eimengsel in de pan, bak 5 à 6 min. tot het ei begint te stollen.
  9. Plaats een groot bord omgekeerd op de pan en draai de omelet voorzichtig ondersteboven op het bord.
  10. Laat de omelet terug in de pan glijden en bak nog +/- 3 min, de omelet moet wel gestold maar in het midden vochtig zijn.
  11. Bestrooi de omelet met gehakte peterselie en dien op met vers stokbrood.
  12. TIP: u kunt de omelet 5 à 6 minuten bakken, en dan, i.p.v. omkeren even onder de grill plaatsen tot de bovenkant gestold en mooi bruin is.

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie