Ingrediënten voor 4 personen
- 2 kg mosselen
- 100 gr spekreepjes
- 2 teen knoflook gehakt
- 2 dl gezeefde tomaten
- 1 tl pikant paprikapoeder
- 1 rode paprika in dunne reepjes
- 4 takjes peterselie gehakt
Bereidingswijze
- Dit is een leuke en makkelijke manier om mosselen te bereiden. De Spaanse saus maakt het gerechtje helemaal af.
- Extra nodig: 4 stukken bakpapier van ca. 30 X 50 cm en een nietmachine.
- Verwarm de oven voor op 225ºC.
- Maak de mosselen schoon en verwijder kapotte exemplaren.
- Bak in een koekenpan de spekreepjes samen met de knoflook 3-4 minuten.
- Haal de pan van het vuur en roer er de gezeefde tomaten en paprikapoeder door.
- Verdeel de mosselen en de repen paprika over de stukken bakpapier.
- Schep er de tomaten-speksaus op en strooi er de peterselie over.
- Vouw het bakpapier over de mosselen heen goed dicht en niet de naden vast.
- Leg de pakketjes in de oven en laat de mosselen in 15-18 minuten garen.
- Maak de pakketjes aan tafel open. (Eet mosselen die niet zijn opengegaan niet op!)
- Serveer met wat stokbrood om de heerlijke saus op te deppen.
Andere Solo-leden over dit recept (0)
Hoeveel sterren geef jij dit recept?