Altijd weten wat je gaat eten?
Souvlaki met rijst en komkommersalade
Bereidingswijze
- Voor lekker sappig en mals vlees, laat je het enkele uren marineren. Geen tijd daarvoor? Laat het dan minimaal 10 minuten marineren.
- .Schep de blokjes hamlap om met de helft van de olijfolie, het citroensap, 2 tenen geperste knoflook, 1 tl oregano en zout en peper naar smaak.
- Marineer het vlees 10 min. afgedekt in de koelkast; enkele uren marineren maakt het vlees extra mals en sappig.
- Kook intussen de rijst volgens de aanwijzingen.
- Schaaf de komkommer in plakjes. Meng de slasaus met 1 tl oregano en laatste teen knoflook. Schep de komkommer en zout en peper naar smaak erdoor.
- Rijg het vlees aan de spiesjes. Verhit in een koekenpan de laatste 2 el olijfolie. Bak de souvlaki in 5 min. bruin en gaar.
- Leg de souvlaki op 4 borden. Serveer met de komkommersalade en de witte rijst.
- Tip: Neem voor lamssouvlaki blokjes lamsfilet. Ook kipfilet is geschikt voor souvlaki.
- Bron Vriendin .nl
Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit
Uitschrijven is op elk moment mogelijk
Hier scoor je vast ook mee
Andere Solo-leden over dit recept (0)
Hoeveel sterren geef jij dit recept?