Soufflé van appel met Calvados en sorbet

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Snijd het hoedje van elke appel en snijd met een aardappelmesje het vruchtvlees rondom in, op ongeveer een centimeter van de rand. Het klokhuis kan je eventueel losmaken met een appelboor (let echter op dat je niet door de bodem duwt).
  2. Haal met een parisiennelepeltje (een rond lepeltje waarmee je vb. ook meloenballetjes maakt) het vruchtvlees uit de appels en doe het in een kom. Verwijder de harde gedeelten en de pitjes en besprenkel het vruchtvlees lichtjes met citroensap om verkleuring tegen te gaan. Hak het vruchtvlees fijn met een mes.
  3. Doe het vruchtvlees in een pan met een eetlepel water en kook het in acht minuten tot moes. Druk de appelmoes door een zeef boven een mengkom. Scheid de eidooiers van het eiwit. Hou het eiwit apart.
  4. Voeg de zachte Solo bij de appelmoes en roer tot een gladde massa. Voeg de eidooiers, de calvados en de bloemsuiker toe en roer opnieuw tot een gladde massa. Klop de eiwitten stijf en spatel ze voorzichtig door het appelbeslag.
  5. Vul elke uitgeholde appel tot de rand met het soufflédeeg en zet ze in een ovenschaal. Schuif de schaal in de oven en bak twintig minuten, tot de soufflé goed gerezen is. Bestuif de appelsoufflés met wat bloemsuiker en serveer ze met een bolletje appelsorbet.

Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit

Uitschrijven is op elk moment mogelijk

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?