Recept 05 (0 stemmen)

Soto ajam

Dit is een recept van

tijd
60 min
Ziet er lekker uit?

Bereidingswijze

  1. De bouillon:
  2. * Bouillonblokjes voor 4 liter kippensoep (echt niet minder bouillonblokjes gebruiken)
  3. • 1 stengel sereh (citroengras), kruislings insnijden zodat de smaakstoffen in de soep kunnen trekken. Indien de buitenste stengels vrij hard zijn, deze eerst verwijderen
  4. • Stukje gemberwortel (ongeveer 5 cm) in plakjes
  5. • Een flinke theelepel pepertjes (in een theezakje doen)
  6. • 4 salamblaadjes (Indische laurier), indien geen Indische laurier te vinden is, dan gewone laurier
  7. • 1 vrij grote ui in 4-en gesneden
  8. • Gemalen peper indien nog niet helemaal op smaak
  9. • 1 eetlepel ketjap manis (zoet)
  10. • Sambal badjak (ongeveer 2 eetlepels) + flinke eetlepel scherpere sambal of bv een peper in schuine plakjes snijden
  11. • Vlees van 1 gebraden kip
  12. Alle ingrediënten voor de bouillon (behalve de kip!) in een grote soeppan aan de kook brengen en op laag vuur 30 min in laten trekken.
  13. Intussen in een vijzel of keukenmachine de kruiden tot een boemboe vermalen.
  14. Het vlees van de kip trekken en in grove stukken snijden. Als je kipfilet gebruikt deze in grove stukken snijden.
  15. Giet de bouillon door een zeef.
  16. In de soeppan de olie verhitten en hierin op laag vuur de boemboe even bakken tot de geuren vrijkomen. Stukken kip toevoegen en goed mengen met de boemboe.
  17. Extra sambal toevoegen, als je van een pittige soep houdt.
  18. De bouillon toevoegen en zachtjes aan de kook brengen.
  19. De soep kan nu geserveerd worden.
  20. De garnering in losse schaaltjes erbij serveren zodat jezelf kan kiezen wat je in de soep wilt doen.
  21. Selamat makan (eet smakelijk)!

Ingrediëntenvoor 16 personen

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?