Sorbet van bloedappelsienen

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Pers de bloedappelsienen met behulp van een citruspers.
  2. Rasp de zeste van 1 goedgewassen sinaasappelschil en 1 citroenschil. Let hierbij op dat je enkel het buitenste gekleurde laagje raspt en niet de witte onderhuid van de vrucht.
  3. Laat het water 10 minuten in een steelpannetje koken, samen met de suiker, de citroen- en de sinaasappelzeste. Zeven en laten afkoelen.
  4. Voeg het bloedsinaasappelsap en een scheutje citroensap toe. Roer het geheel goed door, giet het in een vlakke schaal en laat het even afkoelen tot kamertemperatuur.
  5. Draai de sorbet in een sorbettière of zet de schaal in de diepvries en roer het mengsel gedurende 4 à 5 uur regelmatig los met een vork tot je een smeuïge, lichtkorrelige massa hebt.
  6. Dien de sorbet op in een ijsbeker, gegarneerd met een muntblaadje.

Tip

Deze sorbet is ook uitermate geschikt als tussengerechtje tijdens een avondvullend etentje. Prima voor de spijsvertering!

Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit

Uitschrijven is op elk moment mogelijk

Andere Solo-leden over dit recept (1)

Gepost door Love to Cook op 19 maart 2015 om 11u35

Hallo Chris, Ik vraag me af, of je dit ook van rode grapefruit kunt maken. Bloedsinaasappel zie ik niet zo vaak. Groetjes

Gepost door Chris D_1 op 25 maart 2015 om 15u15

Hey Love To Cook, deze sorbet kan je inderdaad ook perfect maken met grapefruit (aangezien je bloedappelsien maar een maand of twee per jaar kan kopen). Zelfde werkwijze, maar het resultaat zal wat bitterder zijn. Ik hou daar persoonlijk wel van, en het is nog effectiever om de eetlust mee aan te wakkeren... Groet! Chris

Hoeveel sterren geef jij dit recept?