Recept 45**** (39 stemmen)

Solo-pannenkoeken - recept uit 1963

Dit is een recept van

Anderen bekeken ook

ovenschotels

tijd
20 min
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Meng de bloem met het bakpoeder in een kom.
  2. Voeg er het snuifje zout, de griessuiker en 2 pakjes vanillesuiker aan toe.
  3. Giet er stilaan onder voortdurend roeren de halve liter melk bij.
  4. Meng alles goed door elkaar met behulp van een eierklopper.
  5. Roer nu één voor één de eierdooiers erdoor en vervolgens 125 gram licht gesmolten solo.
  6. Klop de eiwitten tot sneeuw en meng ze er voorzichtig onder.
  7. Gebruik voor de eerste pannenkoek een weinig solo en giet een kleine pollepel deeg in een goed verwarmde pan. Voor de volgende pannenkoeken is geen vetstof meer nodig omdat in het bereide deeg reeds solo verwerkt is. Dien warm op bestrooid naar eigen smaak.

Andere Solo-leden over dit recept (2)

Gepost door Sonnygirl op 24 april 2015 om 20u28

Deze pannenkoeken hebben het grootste succes ,geen beter of die van oma zeggen mijn kleinkinderen

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie