Solo-pannenkoeken - recept uit 1963

Dit pannenkoeken recept van Solo is er eentje uit 1963: een echte klassieker voor fans van superlekkere pannenkoeken! 

Ingrediënten voor 4 personen

  • 250 gram bloem
  • 125 gram Solo
  • 3 gram bakpoeder
  • 1 gram zout
  • 20 gram vanillesuiker
  • 40 gram griessuiker
  • 2 eierdooiers
  • 0,5 liter melk

Bereidingswijze

  1. Meng de bloem met het bakpoeder in een kom. Voeg er het snuifje zout, de griessuiker en 2 pakjes vanillesuiker aan toe. Giet er stilaan onder voortdurend roeren de halve liter melk bij. Meng alles goed door elkaar met behulp van een eierklopper. Roer nu één voor één de eierdooiers erdoor en vervolgens 125 gram licht gesmolten solo. Klop de eiwitten tot sneeuw en meng ze er voorzichtig onder. Gebruik voor de eerste pannenkoek een weinig solo en giet een kleine pollepel deeg in een goed verwarmde pan. Voor de volgende pannenkoeken is geen vetstof meer nodig omdat in het bereide deeg reeds solo verwerkt is. Dien warm op bestrooid naar eigen smaak.

Tip

Zijn je eerste pannenkoeken wat mislukt? Niet opgeven! Zet het vuur wat hoger als je begint te bakken en wat lager als je je pannenkoek omdraait.

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (2)

Gepost door Sonnygirl op 24 april 2015 om 20u28

Deze pannenkoeken hebben het grootste succes ,geen beter of die van oma zeggen mijn kleinkinderen

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?