soja-yoghurtijs op een stokje

Ingrediënten voor 8 personen

  • 300 g aardbei
  • 100 g poedersuiker
  • 1 ei
  • 500 g soja-yoghurt (natuur)
  • 8 ijsvormpjes

Bereidingswijze

  1. pureer 1/2 van de aardbeien met 1 eetlepel poedersuiker.
  2. Snijd de rest van de aardbeien in stukken .
  3. Klop het ei met de rest van de suiker tot een witte crème en roer er de yoghurt door.
  4. Neem 1/4 van dit mengsel en meng met 1/2 van de aardbeienpuree.
  5. Meng de rest van het yoghurtmengsel met stukjes aardbei.
  6. Giet een laag yoghurt met aardbei in de vormpjes en zet 1 u in de vriezer.
  7. Haal uit en giet er een laagje aardbeienpuree op. Zet opnieuw in de vriezer
  8. Giet als laatste een laagje yoghurt-aardbeienpuree in de vormpjes, Duw er een stokje in en zet minstens 3 u in de vriezer.

Tip

Je kan voor dit recept ook ander zomerfruit gebruiken (frambozen, tayberry, ....)

Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit

Uitschrijven is op elk moment mogelijk

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?