soezendeeg

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. de vetstof in het water smelten en aan de kook brengen.
  2. zodra het water kookt AL de bloem toevoegen en roeren tot men een "deegbal" kan vormen.
  3. (hoe droger hoe meer eieren--- = luchtiger.
  4. de "deegbal" overgieten in een kom, de eieren één voor één toevoegen en telkens goed roeren.
  5. het beslag is ok als het glanst en langzaam van de lepel loopt.
  6. op een goed beboterde bakplaat eclairs spuiten (+/- 8 cm lang) met effen spuitmond (nr9) maar niet te breed...
  7. afbakken gedurende 20 min op 225°C.
  8. na bakken laten afkoelen op een rooster.
  9. banketbakkersroom
  10. de eieren kloppen met de suiker.
  11. vanillebloem eronderroeren
  12. de hete melk toevoegen
  13. laten doorkoken.
  14. vullen met de pudding (banketbakkersroom)
  15. bovenkant afstrijken met gesmolten chocolade (vinger of borstel)
  16. (deze smelten au bain marie niet boven de 30°C)

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (1)

Gepost door mel_elgort op 25 juli 2015 om 01u41

best na het afbakken de soezen laten afkoelen in de warme openstaande oven zodat ze niet invallen en voor de banketbakkerscreme eerst de suiker met de pudding poeder mengen dan 1/4 van de melk toevoegen en dan pas de dooiers anders ontstaan er brokken 😉

Hoeveel sterren geef jij dit recept?