Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. de vetstof in het water smelten en aan de kook brengen.
  2. zodra het water kookt AL de bloem toevoegen en roeren tot men een "deegbal" kan vormen.
  3. (hoe droger hoe meer eieren--- = luchtiger.
  4. de "deegbal" overgieten in een kom, de eieren één voor één toevoegen en telkens goed roeren.
  5. het beslag is ok als het glanst en langzaam van de lepel loopt.
  6. op een goed beboterde bakplaat eclairs spuiten (+/- 8 cm lang) met effen spuitmond (nr9) maar niet te breed...
  7. afbakken gedurende 20 min op 225°C.
  8. na bakken laten afkoelen op een rooster.
  9. banketbakkersroom
  10. de eieren kloppen met de suiker.
  11. vanillebloem eronderroeren
  12. de hete melk toevoegen
  13. laten doorkoken.
  14. vullen met de pudding (banketbakkersroom)
  15. bovenkant afstrijken met gesmolten chocolade (vinger of borstel)
  16. (deze smelten au bain marie niet boven de 30°C)

Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit

Uitschrijven is op elk moment mogelijk

Andere Solo-leden over dit recept (2)

Gepost door Connyntje op 14 juli 2020 om 20u53

recept volledig gevolgd, maar het deeg is zo lopend dat je er onmogenlijk iets mee kunt spuiten.

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?