Recept 05 (0 stemmen)

Soezen

Dit is een recept van

tijd
0 min
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Water, melk en boter koken (de boter moet reeds gesmolten zijn).
  2. Al de bloem in één keer toevoegen en goed roeren tot het deeg als een bal van de bodem loskomt.
  3. Het deeg open spreiden op de boden van de kookkom en laten lauw worden in een koudwaterbad.
  4. Het eerste ei toevoegen en zeer goed roeren met een houten lepel. Als dit ei volledig opgenomen is, het tweede ei op dezelfde manier ondermengen en zo verder gaan tot alle eieren verwerkt zijn.
  5. Het deeg in een spuitzak brengen zonder spuitmond.
  6. Boter een bakplaat in en bebloem deze.
  7. Spuit hoopjes met een diameter van 3à4cm.
  8. Bak gedurende 20à30 minuten aan 220°C. Steek de laatste vijf minuten een handdoek tussen de ovendeur om de soezen te laten drogen.
  9. Laat de soezen afkoelen en vul ze daarna op met banketbakkersroom.
  10. Laat chocolade smelten au-bain-marie.
  11. Dop de soezen in de chocolade.

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie