Soesjes met aardbeiencrème
Bereidingswijze
- Voor de vanillecrème los je de inhoud van het zakje vanillepudding en de zakjes vanillesuiker op in 1dl melk.
- Doe 4dl melk in een kookpan.
- Snij het vanillestokje open schraap de pitjes eruit.
- Doe de pitjes en het opengesneden stokje bij de melk en breng aan de kook.
- Haal het vanillestokje uit de melk.
- Roer er de opgeloste vanillepudding onder en blijf roeren tot de pudding stolt.
- Zet opzij en laat afkoelen.
- Snij de helft van de aarbeien in stukjes en de helft in schijfjes.
- Klop de room stijf samen met de bloemsuiker.
- Smelt de boter in een kookpot en breng aan de kook samen met 2.5dl water.
- Roer er de bloem onder en roer goed tot je een vast geheel krijgt.
- Neem van het vuur en roer één voor één de eieren onder.
- Doe het deeg in een spuitzak en spuit rondjes van ongeveer 4cm doorsnede op een bakpapier op je overplaat.
- Zet 15 à 20 min. in een voorverwarmde oven op 180°.
- Hou de oven tijdens het bakken gesloten, zodat de soesjes niet inzakken.
- Ze zijn klaar als ze goudbruin zien.
- Laat afkoelen en snij er de hoedjes voorzichtig af.
- Meng de stukjes aardbei onder de afgekoelde puuding en vul er de opengesneden soezen mee.
- Bedek ze volledig met schijfjes aarbei en verdeel hierover 1 à 2 koffielepels room.
- Sluit de soezen opnieuw af met de hoedjes.
Andere Solo-leden over dit recept (0)
Hoeveel sterren geef jij dit recept?