Recept 55***** (1 stem)

soesjes bij champagne

Dit is een recept van

tijd
300 min
Ziet er lekker uit?

Bereidingswijze

  1. De bloem gedurende ongeveer 4 min in een oven van 200°C laten kleuren al ompscheppen .
  2. Aan de geklaarde solo de bloem toevoegen, goed roeren . Laten afkoelen
  3. Bak de kippenlevers, het sjalotje en look aan in Solo.
  4. Doe er de cognac, de porto bij , flambeer, en blus met de fond en laat een 5-tal minuten zacht koken.
  5. Zeef de levertjes en laat het vocht wat inkoken
  6. Bind ze met een beetje bruine roux ( hou de rest voor andere bereidingen) en doe er de geweekte gelatineblaadjes.
  7. Doe saus en kippenlevers in de mixer, maal het zeer fijn, passer door een zeef ,laat afkoelen.
  8. voeg de room bij de mousse van kippenlever en controleer de smaak. Goed peperen en zouten !
  9. verkruimel grof de speculaas en laat bakken in de eetlepel solo, zodat de speculaas geen vocht meer kan opnemen. Meng voorzichtig onder de mousse .
  10. Maak kleine soesjes met water, Solo, bloem, eieren en zout volgens het gewone recept en vul met het mengsel. Versier volgens inspiratie;
  11. Het is de bedoeling dat de speculaas in de mond kraakt midden in de smeuïge mousse

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?