Soesje met mousse van hesp

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Benodigdheden: voor de mousse: 1 ui, 1 seldertakje, 2 dl rode wijn, 1 soepbeen, 1 kruidentuiltje, 2 blaadjes gelatine, 100 gr. gekookte hesp, 100 gr. gerookte of Ardeense hesp, 1 dl room, peper en zout.
  2. voor de soezen: boter, 75 gr. bloem, 3 eieren, zout.
  3. Bereiding: pel de ui, maak de selder schoon en snijd beide groenten in stukken. Breng deze aan de kook met 5 dl water, de rode wijn, het soepbeen en het kruidentuiltje. Laat inkoken tot u zo’n 1,5 dl overhoudt.
  4. Week intussen de gelatine in koud water. Snijd de twee soorten hesp in kleine stukken. Zeef de bouillon en voeg er de uitgeknepen gelatine en de stukjes hesp aan toe. Mix tot u een mooie, gladde mousse bekomt. Laat even afkoelen. Klop de room op en spatel hem dan door de afgekoelde mousse. Breng eventueel verder op smaak met peper en zout maar houd er wel rekening mee dat gerookte hesp reeds erg gezouten is. Laat de mousse enkele uren opstijven in de koelkast.
  5. Ondertussen kunt u de soesjes bereiden. Breng 1,5 dl water met 50 gr. boter, de bloem en een snuifje zout in een pannetje aan de kook. Meng goed tot een vaste deegbal en laat drogen op een zacht vuurtje. Spatel er dan 2 eieren, één voor één, door. Vul een spuitzak met effen spuitmondje met dit deeg en spuit hoopjes (ter grootte van een 50 vent muntstuk) op eem met boter ingesmeerde ovenplaat. Meng de eierdooier van het derde ei met enkele druppels water en kwast de deeghoopjes met dit mengsel in. Plaats 10 à 15 minuten in een op 225°C voorverwarmde oven. Doe dan de oven uit, zet de deur op een kiertje, zodat de soesjes geleidelijk afkoelen.
  6. Haal de hespenmousse uit de koelkast en vul hiermee de spuitzak. Maak aan de onderkant van elk soesje een klein gaatje, zodat u gemakkelijk met de hespenmousse kunt opvullen. Zo hebt u lekkere en originele aperitiefhapjes.

Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit

Uitschrijven is op elk moment mogelijk

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?