Soepje van champignons met sint-jacobsschelpdieren, gerookte eend en ganzenlever

Ingrediënten voor 4 personen

  • 1 stuk aardappel
  • 1,5 l iter water of kippenbouillon
  • 1 stuk prei
  • 800 gram champignons
  • 1 stuk ui
  • 1 dl karnemelk
  • 4 nootjes sint jacobsschelpdieren
  • 80 gram terrine van ganzelever
  • 1/2 stuk vanillestok
  • 12 plakjes gerookte eendenborst
  • 50 gram boter
  • 1 eetlepel

Bereidingswijze

  1. stoof de geschilde en fijngesneden aardappel en de schoongemaakte en versneden prei, ui en champignons zacht in de boter.
  2. Bevochtig met water of kippenbouillon.
  3. laat alles 45 min koken en vermaal de ingrediënten met een staafmixer tot een gladde mas

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (1)

Gepost door Valerie Canvas op 19 januari 2010 om 17u26

Vanavond stelt ook topchef Gert De Mangeleer zijn combinatie van ganzenlever en champignons voor in 'In de keuken'. Gène Bervoets gaat de uitdaging aan om samen met Wim Opbrouck de 'Crème van jonge doperwten, escabèche vanminichampignons en gemarineerde ganzenlever' in zijn eigen keuken te bereiden. Na afloop kan je het recept op de website van Canvas terugvinden. In de keuken om 20.40u op Canvas.

Hoeveel sterren geef jij dit recept?