Recept 45**** (7 stemmen)

Soepje van artisjok met grijze garnalen

Dit is een recept van

Anderen bekeken ook

Weekmenu

tijd
0 min
prijs
Hoge kostprijs
moeilijkheid
Gemiddelde moeilijkheid
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Laat de artisjokken ontdooien en snij ze in blokjes, net als de uien en de geschilde aardappel.
  2. Stoof alles aan in een klontje Solo Light. Voeg er het blaadje laurier en het teentje look aan toe. Schenk de kippenbouillon over de groenten, kruid met peper en zout en laat een halfuurtje doorkoken.
  3. Mix de soep fijn met een staafmixer of keukenrobot en kruid ze eventueel nog even bij naar smaak.
Tip

Serveer de soep koud of zéér koud. Verdeel de grijze garnalen en de truffelolie over de soepkommetjes.

Voor de eindejaarsfeesten kun je ook geroosterde eend serveren in plaats van garnalen. Heerlijk!

Truffelolie geeft het gerecht een feestelijke touch. Je kunt het ook vervangen door hazelnootolie.

Ingrediëntenvoor 4 personen

Andere Solo-leden over dit recept (6)

Gepost door tianeke op 05 januari 2016 om 17u55

Kan iemand mij vertellen hoeveel 8 artisjokharten ongeveer wegen.? In mijn supermarkt vind ik alleen pakjes van 300 gr met versneden artisjokharten. Bedankt

Gepost door Solo op 12 januari 2016 om 13u15

Hey tianeke, een gemiddeld artisjokhart weegt ongeveer 40 gram. Dus 8 artisjokharten wegen ongeveer 320 gram.

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?