Soepje van artisjok met grijze garnalen
Met dit supersnelle soepje van artisjok en grijze garnalen als origineel hapje of voorgerecht gooi je hoge ogen. Koken, mixen, serveren… en smullen!
0 min
Ingrediënten voor 4 personen
- 8 artisjokharten (diepvries)
- 2 uien
- 1 bloemige aardappel
-
1 klontje Solo Light
- 1 blaadje laurier
- 1 teentje look
- 2 l kippenbouillon
- peper en zout
- 200 g grijze garnalen
- 4 el truffelolie
Bereidingswijze
- Laat de artisjokken ontdooien en snij ze in blokjes, net als de uien en de geschilde aardappel.
- Stoof alles aan in een klontje Solo Light. Voeg er het blaadje laurier en het teentje look aan toe. Schenk de kippenbouillon over de groenten, kruid met peper en zout en laat een halfuurtje doorkoken.
- Mix de soep fijn met een staafmixer of keukenrobot en kruid ze eventueel nog even bij naar smaak.
Tip
Serveer de soep koud of zéér koud. Verdeel de grijze garnalen en de truffelolie over de soepkommetjes.
Andere Solo-leden over dit recept (6)
Gepost door tianeke op 05 januari 2016 om 18u55
Kan iemand mij vertellen hoeveel 8 artisjokharten ongeveer wegen.? In mijn supermarkt vind ik alleen pakjes van 300 gr met versneden artisjokharten. Bedankt
Gepost door Solo op 12 januari 2016 om 14u15
Hey tianeke, een gemiddeld artisjokhart weegt ongeveer 40 gram. Dus 8 artisjokharten wegen ongeveer 320 gram.
Laad meer reacties
Hoeveel sterren geef jij dit recept?