Recept 05 (0 stemmen)

Soep van wijting

Dit is een recept van

tijd
35 min
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. 1 Groeten kuisen en wassen. Mosselen wassen kuisen en nazien.
  2. 2 Snij alle groenten in kleine dobbel-steentjes. Pel de knoflookteentjes en hak
  3. ze fijn.
  4. 3 Snij de champignons in dunne schijfjes .
  5. 4 Rol de wijtingfilets op en steek ze vast met een cocktailprikkertje.
  6. ( velkant altijd naar binnen .)
  7. 5 fruit de helft van de ui en de bleekselder samen met de wortelen, de prei en het
  8. knoflook in de olijfolie .
  9. 6 Laat een tiental min. stoven, voeg de champignons toe en lat even meestoven.
  10. 7 Leg de wijtingfilets op dit groenbedje, voeg de tomatenpuree, de tijm en de laurier toe
  11. en kruid met peper en een weinig zout. Voeg water aan toe tot alles onder staat, breng
  12. aan de kook en laat een kwartiertje sudderen.
  13. 8 Stoof de resterende ui en selder met een nootje boter en voeg er de mosselen toe.
  14. 9 Kruiden met peper en zout.
  15. 10 Kook de mosselen gaar, haal uit de schelp en zet warm, zeef het mosselsap en
  16. voeg bij de soep.
  17. 11 Haal de groenten en de visfilets met een schuimspaan uit de soep. Verwijder de
  18. cocktailprikjes.
  19. 12 Verdeel de groenten, de vis en de mosselen over warme soepborden.
  20. Doe het soepvocht door een zeef, voeg basilicum en peterselie toe, mix en giet over
  21. het garnituur.

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie