Recept 05 (0 stemmen)
Soep van wijting

tijd
35 min
Anderen bekeken ook
Bereidingswijze
- 1 Groeten kuisen en wassen. Mosselen wassen kuisen en nazien.
- 2 Snij alle groenten in kleine dobbel-steentjes. Pel de knoflookteentjes en hak
- ze fijn.
- 3 Snij de champignons in dunne schijfjes .
- 4 Rol de wijtingfilets op en steek ze vast met een cocktailprikkertje.
- ( velkant altijd naar binnen .)
- 5 fruit de helft van de ui en de bleekselder samen met de wortelen, de prei en het
- knoflook in de olijfolie .
- 6 Laat een tiental min. stoven, voeg de champignons toe en lat even meestoven.
- 7 Leg de wijtingfilets op dit groenbedje, voeg de tomatenpuree, de tijm en de laurier toe
- en kruid met peper en een weinig zout. Voeg water aan toe tot alles onder staat, breng
- aan de kook en laat een kwartiertje sudderen.
- 8 Stoof de resterende ui en selder met een nootje boter en voeg er de mosselen toe.
- 9 Kruiden met peper en zout.
- 10 Kook de mosselen gaar, haal uit de schelp en zet warm, zeef het mosselsap en
- voeg bij de soep.
- 11 Haal de groenten en de visfilets met een schuimspaan uit de soep. Verwijder de
- cocktailprikjes.
- 12 Verdeel de groenten, de vis en de mosselen over warme soepborden.
- Doe het soepvocht door een zeef, voeg basilicum en peterselie toe, mix en giet over
- het garnituur.
Ingrediëntenvoor 4 personen
- 400 gr wijting Voeg toe aan je boodschappenlijst
- 250 gr champignons Voeg toe aan je boodschappenlijst
- 35 gr tomatenpuree Voeg toe aan je boodschappenlijst
- 4 teentjes knoflook Voeg toe aan je boodschappenlijst
- 1 stuk ui Voeg toe aan je boodschappenlijst
- 1 stuk wortel Voeg toe aan je boodschappenlijst
- 1 stengel bleekselder Voeg toe aan je boodschappenlijst
- 1 stuk preiwit Voeg toe aan je boodschappenlijst
- tijm laurier Voeg toe aan je boodschappenlijst
- 1 el fijngehakte peterselie Voeg toe aan je boodschappenlijst
- 1 el fijngehakte basilicum Voeg toe aan je boodschappenlijst
- 20 gr solo Voeg toe aan je boodschappenlijst
- peper en zout Voeg toe aan je boodschappenlijst
Hoeveel sterren geef jij dit recept?