use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Soep van groene asperges en pannenkoekjes alla Calabrese
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Soep van groene asperges en pannenkoekjes alla Calabrese

Soep van groene asperges en pannenkoekjes alla Calabrese

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Kooktijd
    25 min
  • Porties
     
    4 porties

Ingrediënten
 

  • 250 g groene asperges
  • 2 Knorr Bouillonketeltjes Groenten
  • 200 g fijne soepgroenten
  • 6 el Bertolli Pesto alla Calabrese
  • 12 kant en klare blini’s of minipannenkoekjes*
  • 50 g gemengde sla
  • 3 el zure room
  • 12 kleine dunne plakjes gerookte kalkoen

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Breek de harde onderkant van de asperges af. Snijd de asperges schuin in stukjes van ca. ½ cm breedte maar laat de kopjes heel. Breng 1 l water met de Bouillonketeltjes aan de kook. Kook de aspergekopjes gedurende 5 minuten in de hete bouillon.
  2. Schep ze eruit en laat ze afkoelen. Voeg de stukjes asperge en de soepgroenten aan de bouillon toe en kook de soep gedurende 10 minuten. Roer 3 el pesto door de soep.
  3. Leg de pannenkoekjes op 4 grote borden, houd ruimte over op het bord voor soepkommen. Beleg de pannenkoekjes met wat sla, een opgerold plakje gerookte kalkoen, een beetje zure room, ½ theelepel pesto en een paar aspergekopjes. Schep de soep in 4 soepkoppen en zet ze op de borden.
  4. * Minipannenkoekjes: roer een glad beslag zonder klonters van 50 g bloem, een snuifje zout, een snuifje peper, 4 eetlepels losgeklopt ei en 150 ml melk. Verwarm een klein scheutje Vloeibare margarine in een middelgrote koekenpan. Schep 4 kleine lepels beslag in de pan en bak de pannenkoekjes aan beide kanten lichtbruin. Laat op een bord glijden en bak nog 8 pannenkoekjes.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.