Soep van groene asperges en pannenkoekjes alla Calabrese

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Breek de harde onderkant van de asperges af. Snijd de asperges schuin in stukjes van ca. ½ cm breedte maar laat de kopjes heel. Breng 1 l water met de Bouillonketeltjes aan de kook. Kook de aspergekopjes gedurende 5 minuten in de hete bouillon.
  2. Schep ze eruit en laat ze afkoelen. Voeg de stukjes asperge en de soepgroenten aan de bouillon toe en kook de soep gedurende 10 minuten. Roer 3 el pesto door de soep.
  3. Leg de pannenkoekjes op 4 grote borden, houd ruimte over op het bord voor soepkommen. Beleg de pannenkoekjes met wat sla, een opgerold plakje gerookte kalkoen, een beetje zure room, ½ theelepel pesto en een paar aspergekopjes. Schep de soep in 4 soepkoppen en zet ze op de borden.
  4. * Minipannenkoekjes: roer een glad beslag zonder klonters van 50 g bloem, een snuifje zout, een snuifje peper, 4 eetlepels losgeklopt ei en 150 ml melk. Verwarm een klein scheutje Vloeibare margarine in een middelgrote koekenpan. Schep 4 kleine lepels beslag in de pan en bak de pannenkoekjes aan beide kanten lichtbruin. Laat op een bord glijden en bak nog 8 pannenkoekjes.

Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit

Uitschrijven is op elk moment mogelijk

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?