Soep van eekhoorntjesbrood

2 (2)
45 min

Ingrediënten voor 6 personen

Bereidingswijze

  1. Maal de gedroogde paddenstoelen zeer fijn tot poeder in de keukenrobot of blender.
  2. fruit de gesnipperde sjalot in een beetje boter of olie
  3. voeg de fond en gemalen paddestoelen toe en laat 20 minuten trekken op matig vuurtje. De fond mag hoog op smaak zijn.
  4. zeef de fond tot een hoeveelheid van 8 dl en voeg toe aan de roux van de boter en de bloem.
  5. Binden met de liaison, een mengsel van room en eierdooier. Niet meer koken en eerst een lepel warme vloeistof bij de liaison en dan de liaison bij de soep.
  6. een bakje bospaddenstoelen kort opbakken in de wok
  7. voor het serveren de slagroom bijna stijf kloppen met zout en peper.
  8. Een lepeltje paddenstoelen in het midden van het bord, pollepel soep, opgeklopte room op de paddenstoelen en garneren met bieslook of peterselie.
  9. Smakelijk

Advertentie

Reacties (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?