Recept 15* (1 stem)

SOEP, SCHUIMIGE PREI-VENKELSOEP met ANIJSROOM.

Dit is een recept van

tijd
90 min
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. 'S MIDDAGS VOORBEREIDEN:
  2. MELBA.
  3. Verwarm de oven voor op 125 °C.
  4. Snijd de korstjes van het brood. Rol het brood, tussen twee vellen plasticfolie, met een deegroller flinterdun uit.
  5. Strijk er met een kwast pompoenpitolie over.
  6. Rol de plak op in de vorm van een cannelloni-buisje. Leg de rolletjes met de sluitkant naar beneden op bakpapier en droog ze in 50 minuten in de oven krokant en goudbruin.
  7. PREI-VENKELSOEP.
  8. Snijd het donker groene gedeelte van de prei en halveer het witte gedeelte van de prei (circa 300 gram) in de lengte
  9. Was de prei en snijd het wit van de prei in stukken.
  10. Verwijder de harde kern van de venkel en snijd de venkel in stukken. Schil en snijd de aardappel in kleine blokjes.
  11. Verhit olijfolie in een soeppan en fruit hierin de prei en venkel in circa 2 minuten glazig. Voeg de aardappel, foelie en bouillon toe en breng aan de kook. Laat 5 minuten zachtjes koken
  12. . Haal intussen de blaadjes van de peterselie en dompel ze 30 seconden in kokend water (zonder zout), spoel direct koud af op een zeef en knijp al het vocht eruit.
  13. Voeg de melk en room toe aan de preisoep en breng nogmaals aan de kook. Pureer de soep in de blender samen met de bladpeterselie. Schenk door een fijne bolzeef en breng indien nodig nog op smaak met zeezout.
  14. ANIJSROOM.
  15. Klop de slagroom op tot yoghurt dikte, voeg de anijsdrank toe en klop verder tot het lobbig is. Zet deze afgedekt en koud weg in de koelkast.
  16. ROQUEFORTMOUSSE.
  17. Laat de mascarpone op kamertemperatuur komen en roer smeuïg. Kruimel de roquefort erbij en meng goed door elkaar.
  18. Vul een spuitzak met gladde spuitmond. Leg de mousse koud weg.
  19. 'S AVONDS AFMAKEN
  20. ANIJSROOM
  21. Haal de anijsroom 10 minuten voor het serveren uit de koelkast.
  22. SOEP
  23. Breng de soep aan de kook.
  24. MELBA CANNLONI.
  25. Vul de melba canneloni met de roquefortmousse.
  26. OPMAAK BORD.
  27. Schenk de soep met een maatbeker in mooie wijnglazen. Schep er voorzichtig twee eetlepels anijsroom op. Leg de cannelloni op het glas.
  28. .

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?