Ingrediënten voor 8 personen

Bereidingswijze

  1. bisquit:
  2. Klop 300gr suiker met eigeel voor +/- 10min tot een witte romige massa. Zeep de bloem en spatel voorzichtig onder het beslag. Mix eiwitten stijf en voeg toe aan beslag.
  3. Doe beslag in een met bakpapier beklede vorm en laat 30min in een voorverwarmde oven op 170graden. Haal bisquit eruit en laat afkoelen.
  4. Vulling;
  5. Klop de room met de suiker en honing tot een stevige massa. Smelt +/- 300gr chocolade en spatel onder de massa. laat opstijven in de koelkast.
  6. snij de bisquit in 2 of 3 lagen. tip= gebruik de onderkant als bovenkant en de bovenste laag als onderste laag. Bestrijk de binnenste lagen met rum of een andere aromatische vloerstof naar keuze. Verdeel de mousse(uit de koelkast) over de lagen maar vergeet niet dat je nog mousse moet hebben voor de buitenkant van de taart! Het gemakkelijkste om de taart mooi te houden is deze lagen met vulling te bestrijken in de bakvorm. zet deze nog een uurtje in de koelkast.
  7. Afwerking:
  8. Bestrijk de buitenkant met de rest van de mousse zo gelijk mogelijk. Rasp de overige chocolade in kleine schilfertjes en bestrooi deze rondom en over de taart. Werk af met wat rood (winters) bosfruit.

Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit

Uitschrijven is op elk moment mogelijk

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?