Ingrediënten voor 4 personen
- 400 gr gezeefde bloem
- 200 gr fijne suiker
- 250 gr malse hoeveboter, kamertemperatuur
- 2 eieren
- 1/2 dl rum
- 200 gr amandelschilfers
- 1 eidooier
- poedersuiker
Bereidingswijze
- Maak op een werkblad een kegel van de bloem.
- Maak in het midden een kuiltje.
- Leg rondom de buitenzijden van de bloem blokjes hoeveboter.
- Stort in het kuiltje de fijne suiker, de amandelschilfers de hele eieren en de rum.
- Begin vervolgens vanaf de binnenzijden de bloem met de ingrediënten te mengen, tot je aan de boter komt, kneed nu het deeg totdat het niet meer aan de vingers kleeft.
- Laat het deeg een vijftiental minuten rusten onder een vochtige doek.
- Draai nu balletjes van het deeg zo groot als een ping-pongbal.
- Klop het eigeel los en bestrijk de balletjes met eigeel.
- Besneeuw nu de balletjes met poedersuiker.
- Verwarm de oven voor op 180°.
- Leg de balletjes op een ingevette bakplaat of bedekt is met een bakdoek, en zet +/- 15 minuten in de warme oven.
Andere Solo-leden over dit recept (0)
Hoeveel sterren geef jij dit recept?