Snijbonen met gehakt en rijst

0 (0)
45 min

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Was de tomaten en de snijbonen.
  2. Snij de snijbonen schuin in stukken van 4-5 cm lengte.
  3. Rasp de ui met een rasp tot een moes of snij zeer fijn.
  4. Rasp de tomaat of hak deze zeer fijn tot moes.
  5. Snij het pepertje middendoor, verwijder de zaadjes en hak het pepertje dan zeer fijn.Verhit de olie in een kookdrukpan. Fruit de ui in de olie en voeg het gehakt toe. Laat dit gehakt lichtjes bakken en voeg dan de tomaten en het pepertje toe. Voeg het zout en de suiker toe.
  6. Meng dit alles goed en meng er de snijbonen onder. Voeg zout, suiker toe. Even goed onder elkaar roeren en de kookdrukpan afsluiten. Laat 20 min onder druk koken.Dit recept maak je best in een snelkookpan. Maak je dit in een gewone kookpot, dan moet je de kooktijd verdubbelen en 1 kop water toevoegen ipv 1/2 kop.De rijst :
  7. Doe wat olijfolie in de pan en laat de rijst hierin even bakken. Roer tijdens het bakken de rijst goed om. Verwarm intussen water tot het kookpunt. Neem iets minder dan het dubbel van de hoeveel rijst aan water en voeg dit toe samen met het bouillonblokje (vb 1 kop rijst is 2 iets minder goed gevulde koppen water.
  8. Dek af met een keukenpapier en een deksel.
  9. Laat die 10-12 minuten op een zacht vuur koken zonder de kookpot te openen. Na de kooktijd zal het water volledig door de rijst zijn opgenomen zonder te zijn aangebrand. Op deze manier is je rijst veel aromatiser en lekkerder van smaak.Dien de bonen samen met de rijst op.
  10. Een heerlijk eenvoudig en lekker recept.

Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit

Uitschrijven is op elk moment mogelijk

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?