use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Snelle paling in ‘t groen
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Snelle paling in ‘t groen

Snelle paling in ‘t groen

Maak vanavond deze lekkere snelle paling in 't groen en je zet een heerlijke Belgische klassieker op tafel!

Zin in paling, maak dan deze snelle paling in 't groen. Met dit eenvoudige en makkelijk te maken recept kan iedereen een lekkere schaal met paling in 't groen maken.

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Voorbereiding
     
     
    15 min
  • Op tijd klaar
    40 min
  • Porties
     
    4 porties
  • Moeilijkheid
    lage moeilijkheid

Ingrediënten
 

  • 1 kg gestroopte paling
  • 1 el Solo Bakken en Braden
  • 4 sjalotjes, fijngesnipperd
  • peper
  • zout
  • 100 ml droge witte wijn
  • 1 blaadje laurier
  • 2 handvol verse bladpeterselie
  • 2 handvol kervel
  • 2 handvol verse jonge spinazie
  • 2 el maïzena
  • ½ citroen

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Verwijder indien nodig de kleine graatjes uit de paling en snijd ze vervolgens in stukken van ongeveer 4 cm.
  2. Verhit een eetlepel Solo Bakken en Braden in een kookpot en stoof hierin de sjalot en de stukjes paling aan. Laat alles een vijftal minuutjes bakken. Kruid met peper en zout.
  3. Zet de paling net onder water en voeg de witte wijn en het laurierblaadje toe. Breng alles rustig aan de kook en laat een kwartiertje zachtjes pruttelen.
  4. Verwijder de stengels van de peterselie, de kervel en de spinazie en hak alles fijn. Schep de palingstukjes uit het kookvocht en houd ze warm. Bind het kookvocht met de maïzena. Voeg de fijngehakte kruiden en de spinazie toe en knijp er wat citroensap overheen voor een friszure toets.
  5. Laat alles nog even opkoken en giet de groene saus over de stukjes paling. Meng alles goed door elkaar. Serveer in diepe borden met een homp versgebakken boerenbrood.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.