Snelle paling in ‘t groen
Maak vanavond deze lekkere snelle paling in 't groen en je zet een heerlijke Belgische klassieker op tafel!
40 min
Ingrediënten voor 4 personen
- 1 kg gestroopte paling
-
- 4 sjalotjes, fijngesnipperd
- peper
- zout
- 100 ml droge witte wijn
- 1 blaadje laurier
- 2 handvol verse bladpeterselie
- 2 handvol kervel
- 2 handvol verse jonge spinazie
- 2 el maïzena
- ½ citroen
Bereidingswijze
- Verwijder indien nodig de kleine graatjes uit de paling en snijd ze vervolgens in stukken van ongeveer 4 cm.
- Verhit een eetlepel Solo Bakken en Braden in een kookpot en stoof hierin de sjalot en de stukjes paling aan. Laat alles een vijftal minuutjes bakken. Kruid met peper en zout.
- Zet de paling net onder water en voeg de witte wijn en het laurierblaadje toe. Breng alles rustig aan de kook en laat een kwartiertje zachtjes pruttelen.
- Verwijder de stengels van de peterselie, de kervel en de spinazie en hak alles fijn. Schep de palingstukjes uit het kookvocht en houd ze warm. Bind het kookvocht met de maïzena. Voeg de fijngehakte kruiden en de spinazie toe en knijp er wat citroensap overheen voor een friszure toets.
- Laat alles nog even opkoken en giet de groene saus over de stukjes paling. Meng alles goed door elkaar. Serveer in diepe borden met een homp versgebakken boerenbrood.
Andere Solo-leden over dit recept (0)
Hoeveel sterren geef jij dit recept?