Ingrediënten voor 4 personen
- 1 braadkip (ca 1,400 kg) in 8 stukken
- 500 gr sjalotten
- 300 gr champignons
- 100 gr spekblokjes
- 50 gr boter
- 30 gr bloem
- 4 el cognac
- 1/2 liter rode wijn
- kruidentuiltje (tijm, laurierblad, peterseliestengels)
- gehakte peterselie
- peper en zout
Bereidingswijze
- - pel de sjalotjes, bak ze, samen met de spekblokjes, gedurend 10 min op een middelhoog vuur, in 30 gr boter
- - zet even aan de kant
- - braad in dezelfde pan de stukken kip rondom aan, kruid met peper en zout en strooi er de bloem bij
- - schep goed om , voeg de cognac, de wijn en het kruidentuiltje toe
- - breng aan de kook, dek af, temper het vuur en laat 45 min zacht stoven
- - halveer de champignons, bak ze kort op een hevig vuur, in de rest van de boter
- - neem de stukken kip uit de pan
- - zeef de saus, doe de spekblokjes, de sjalotjes en de champignons bij de saus
- - kruid naar smaak met peper en zout
- - leg de stukken kip in de saus en laat nog heel even goed doorverwarmen
- - werk af met gehakte peterselie
- Lekker met aardappelen of rijst!
Andere Solo-leden over dit recept (1)
Gepost door j.coudenys op 08 december 2009 om 21u08
Heel lekker, de kinderen aten het ook heel graag.
Hoeveel sterren geef jij dit recept?