Bereidingswijze

  1. - pel de sjalotjes, bak ze, samen met de spekblokjes, gedurend 10 min op een middelhoog vuur, in 30 gr boter
  2. - zet even aan de kant
  3. - braad in dezelfde pan de stukken kip rondom aan, kruid met peper en zout en strooi er de bloem bij
  4. - schep goed om , voeg de cognac, de wijn en het kruidentuiltje toe
  5. - breng aan de kook, dek af, temper het vuur en laat 45 min zacht stoven
  6. - halveer de champignons, bak ze kort op een hevig vuur, in de rest van de boter
  7. - neem de stukken kip uit de pan
  8. - zeef de saus, doe de spekblokjes, de sjalotjes en de champignons bij de saus
  9. - kruid naar smaak met peper en zout
  10. - leg de stukken kip in de saus en laat nog heel even goed doorverwarmen
  11. - werk af met gehakte peterselie
  12. Lekker met aardappelen of rijst!

Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit

Uitschrijven is op elk moment mogelijk

Andere Solo-leden over dit recept (1)

Gepost door j.coudenys op 08 december 2009 om 21u08

Heel lekker, de kinderen aten het ook heel graag.

Hoeveel sterren geef jij dit recept?