Recept 45**** (12 stemmen)

Snelle Coq au Vin met uitjes en champignons

Dit is een recept van

Anderen bekeken ook

Kip

tijd
55 min
prijs
Lage kostprijs
moeilijkheid
Gemiddelde moeilijkheid
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Zet een kookpot op het vuur en braadt de kippenbillen om en om goudbruin in 2 eetlepels Solo.
  2. Voeg de gesneden ui en wortel toe. Laat kort fruiten. Voeg de rode wijn en het bouillonblokje toe, zet het deksel op de pot en laat ongeveer 45 minuten pruttelen.
  3. Blancheer de schoongemaakte zilveruitjes in ruim water en spoel ze koud.
  4. Bak de uitjes in 2 eetlepels Solo en voeg suiker toe.
  5. Bak in een ander pannetje de gesneden champignons in de rest van de Solo.
  6. Mix de jus van de kip met een staafmixer (zo zullen de wortel en ui gepureerd worden en dienen ze als bindmiddel). Breng op smaak met zout en peper.
  7. Doe de kip terug in de jus, strooi de uitjes, champignons en peterselie over de bereiding. Serveer met gekookte aardappeltjes.

Ingrediëntenvoor 4 personen

Andere Solo-leden over dit recept (10)

Gepost door leonie44 op 14 februari 2016 om 00u21

gepost op 14 februarie

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie