Snelle chocolademousse met mokkaroom

Ingrediënten voor 6 personen

  • 150 gram pure chocolade
  • 500 ml slagroom
  • 1 theelepel kaneel
  • 2 eetlepels amandellikeur
  • 1 eetlepel suiker
  • 1 theelepel oploskoffie
  • cacaopoeder

Bereidingswijze

  1. Smelt de chocolade au bain-marie. Laat afkoelen en klop intussen de slagroom lobbig.
  2. Schep de helft van de slagroom en de kaneel door de chocolade.
  3. Verdeel de mousse over 6 glaasjes en laat circa 1 uur opstijven in de koelkast.
  4. Verwarm intussen de likeur en roer de suiker en koffiepoeder er goed door. Laat afkoelen en roer door de rest van de slagroom.
  5. Schenk de mokkaroom op de chocolademousse in de glaasjes en bestrooi met cacao.

Tip

Voedingswaarde p.p. Energie 435 kcal Koolhydraten 18 g Eiwit 4 g Vet Waarvan verzadigd 38 g 25 g

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?