Ingrediënten voor 4 personen
- 1 ui
- 1 teentje look
- 30 g Solo bakken & braden
- 2 cm gember
- 1 tl komijn
- 1 tl kurkuma
- 1 snuifje kaneel
- 400 g kerstomaten (blik)
- 250 ml water
- 500 g witte visfilet (kabeljauw, rode poon, zeeduivel,...)
- 400 g kikkererwten
- 1 tl honing
- cayennepeper naar smaak
- peper en zout
- amandelschilfers
- koriander
Bereidingswijze
- Snipper de ui en knoflook fijn.
- Verhit 30 g Solo margarine in een (stoof)pot op een matig vuur.
- Stoof de ui glazig.
- Voeg de look toe, samen met de geraspte gember, kurkuma, karwijzaad en een snuifje kaneel.
- Laat twee minuten stoven.
- Doe de tomaten en het water erbij en laat een 10 minuten sudderen.
- Snij de vis in hapklare stukken en leg ze in de tomatensaus.
- Laat een vijftal minuten sudderen, tot de vis bijna gaar is.
- Voeg nu de kikkererwten en de honing toe en laat nog twee minuten verder garen.
- Proef en kruid bij met peper, zout en cayennepeper.
- Werk af met koriander en amandelschilfers.
Tip
Serveertip: Lekker met rijst of couscous
Andere Solo-leden over dit recept (0)
Hoeveel sterren geef jij dit recept?