Recept 45**** (11 stemmen)

smurfentaart

Dit is een recept van

Anderen bekeken ook

Taart & Gebak

tijd
60 min
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Los de gist op in het water en voeg er het losgeklopt ei bij.
  2. Zeef de bloem in een kom en maak een kuiltje.
  3. Strooi de suiker op de rand van de bloemkring.
  4. Leg het zout aan de buitenzijde van de bloemkring.
  5. Snij de malse boter in blokjes en leg deze op de bloemkring.
  6. Giet de opgeloste gist en het ei in het kuiltje, meng dit met de vingertoppen voorzichtig met een beetje van de bloem, voeg steeds een beetje bloem bij tot alles gemengd is. Kneed dit tot een homogene massa niet langer dan 5 minuten.
  7. Verdeel de deeg in 2 stukken, maak er een bolletje van, pak dit in met plasticfolie en leg het tenminste 15 minuten in de koelkast.
  8. Beboter ondertussen een taartvorm met malse boter.
  9. Neem één bolletje deeg en rol dit uit tot 3à4 milimeter dikte, leg dit in de taartvorm en duw het deeg goed aan.
  10. Rol het andere bolletje deeg uit tot 3 milimeter dikte, snij hiervan bandjes van 1 cm en schik deze op de rand van de taart.
  11. Bedek de taart met de abrikozenconfituur.
  12. Bak de taart in een voorverwarmde oven van 230°C gedurende 15 minuten.
  13. Ontvorm de taart en laat afkoelen op een rooster.
  14. Als de taart afgekoeld is klop je de room samen met de bloemsuiker tot een stevige massa.
  15. Strijk de room over de taart en bestrooi de taart nadien met de chocoladeschilfers
  16. Smakelijk

Andere Solo-leden over dit recept (4)

Gepost door DahliaV op 07 oktober 2014 om 14u09

Hallo, kunnen jullie eens kijken naar puntje 10. in het recept. ik versta niet goed wat er bedoeld wordt met "Rol het andere bolletje deeg uit tot 3 milimeter dikte, snij hiervan bandjes van 1 cm en schik deze op de rond van de taart." Bedankt

Gepost door niknak op 24 augustus 2017 om 18u42

Rond moet zijn rand

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie