Smullen uit eigen inmaak deel 9 Courgettes op zoetzuur

Ingrediënten voor 10 personen

  • 500 gr courgette
  • 100 gr sjalotten
  • 1/2 rode peper zonder zaad in reepjes
  • 6 laurierbladeren
  • 1 tl kurkurma
  • 1 tl gele mosterdzaadjes
  • 1 1/2 el zout
  • 500 ml natuurazijn
  • 130 gr rietsuiker
  • 3 schone potten en deksels van 300 ml inhoud

Bereidingswijze

  1. Al eerder maakte ik in de Collectie : "Smullen uit eigen inmaak" Zoetzure courgette met ui. Deze versie lijkt erop. Ben zeer benieuwd.
  2. Snij de gewassen courgettes in plakken van 1 cm en dan in reepjes. Pel de sjalotten en snij ze in ringetjes. Meng in een grote kom de groente met het zout door elkaar en laat een uurtje staan.
  3. Spoel de groente goed onder koud stromend water af en laat goed uitlekken in een zeef.
  4. Breng de azijn met de suiker, kurkurma , laurier en mosterdzaad aan de kook en laat 2 minuten zachtjes doorkoken.
  5. Voeg de groente en de peper toe , breng weer aan de kook en laat 5 minuten doorkoken.
  6. Schep de groente in schone gesteriliseerde potten en vul ze tot de rand met het vocht. Steek in elke pot 2 laurierbladeren en draai de deksels er stevig op.
  7. Zet de potten 10 minuten ondersteboven op een schone handdoek.
  8. Plaats de potten voor 3 weken op een donkere plaats alvorens ze ter consumptie te openen. Pfff of ik dat 3 weken zal gaan volhouden??

Tip

Zet de schoongewassen potten en deksels 10 minuten in een oven van 150 graden en laat staan tot gebruik. Je hebt dan perfect gesteriliseerde potten en deksels.

Advertentie

Reacties (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?