Snij de uien in dunne ringen. Meng alle overige ingrediënten met elkaar.
Leg de ui ringen in een grote schone ( gesteriliseerde pot) Zet een schone pot en deksel 20 minuten in een oven van 150 graden en laat staan tot gebruik.
Giet er het mengsel over. Deksel erop en ff flink schudden en dan op kamertemperatuur laten staan.Na één uur zijn de uien al zachter en eetbaar. Mooi roze kleuren ze uitstekend in een salade, bij een wrap of taco en geven ook aan een belegd broodje daarbij een crunchy bite.
Hoe langer ze staan, hoe intenser de smaak. Nadien in de koelkast minimaal 2 weken houdbaar.
Gepost door Love to Cook op 21 januari 2018 om 15u21
Dit is lekker, maar een volgende keer maak ik de verhouding tussen het water en de azijn iets anders.
Iets meer azijn en iets minder water. Voor mij mogen de ui ringetjes wat meer zuurtje hebben.
Verdienen we dit jaar wat meer blije momenten? Sla aan het bakken en geniet van heerlijke, kleine gelukjes. Solo helpt je: doe snel mee met onze wedstrijd en win een KitchenAid keukenrobot t.w.v. € 529 of een van onze 5 bakpakketten.
Andere Solo-leden over dit recept (1)
Gepost door Love to Cook op 21 januari 2018 om 15u21
Dit is lekker, maar een volgende keer maak ik de verhouding tussen het water en de azijn iets anders. Iets meer azijn en iets minder water. Voor mij mogen de ui ringetjes wat meer zuurtje hebben.
Hoeveel sterren geef jij dit recept?