Smullen uit eigen inmaak. Deel 5 Gekruide eieren en eieren in het zuur

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Vaak wil ik een gekookt eitje aan mijn salade toevoegen en dan zal ik er eerst een moeten koken en laten afkoelen. Deze ingelegde eitjes heb je nu steeds voorhanden om te verwerken in je salade. Ze zijn op een koele donkere plaats 3 tot 4 maanden houdbaar, maar......of ze er dan nog zijn?
  2. Kook de eitjes 8 minuten in water waaraan wat zout is toegevoegd. Laat ze na de kooktijd onmiddellijk "schrikken " in zo koud mogelijk water. Pel de eitjes en laat ze geheel afkoelen. ( 6 eitjes)
  3. Breng ondertussen de azijn aan de kook en voeg dan de versnipperde laurier ,het zout, de gesnipperde ui en knoflook en de kruidnagels toe. Roer alles goed door elkaar en laat 5 minuten zachtjes koken.
  4. Zeef de azijn door een doek. ( Pas op neem niet je beste, want de kerrie is als verf en de gele kleur gaat er nauwelijks uit).Laat de azijn geheel afkoelen
  5. Leg de eieren dan in de gesteriliseerde pot en schenk de pot vol met de afgekoelde azijn. Sluit de pot luchtdicht af.De eieren kunnen na 2 weken geconsumeerd worden.
  6. Voor de pickled eieren .( 6 eieren)Nodig 1/2 liter azijn, half theelepeltje zout en 6 eieren.Ga hetzelfde te werk als hierboven. Maar kook de azijn met het zout slechts 2 minuten. Deze eieren zijn na één week al consumeer klaar.

Tip

Om je pot te steriliseren . Zet de potten en deksels minimaal 10 minuten in een oven van 150 graden en laat tot gebruik in de oven staan. Ik gebruikte potten van een 1/2 liter inhoud. Er kunnen meer eieren in, dan ik gedacht had. Zeker 9 om lekker vol te wezen.

Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit

Uitschrijven is op elk moment mogelijk

Andere Solo-leden over dit recept (2)

Gepost door Conny de Jager_2 op 06 mei 2017 om 17u39

Kwarteleitjes gebruikt, 1 deel azijn/2 delen water, zout, peper, laurierblad, uipoeder en gedroogde sjalot Pickeld ei recept genomen, azijn warm over de eitjes geschonken...lekker bij de borrel of salades.

Gepost door Love to Cook op 07 mei 2017 om 00u15

Hey Conny de Jager. Wat een super idee om dat met kwarteleitjes te doen. Gaan we proberen. Groetjes Love to Cook

Hoeveel sterren geef jij dit recept?